Udruženje Intenzivista Srbije

1. Svetski kongres posvećen sepsi

Udruženje Intenzivista Srbije želi da vas obavesti da će 8. i 9.septembra 2016 Globalna Alijansa za borbu protiv sepse (Global Sepsis Aliance GSA) biti domaćin 1. Svetskog kongresa posvećenog sepsi što je odlična prilika da se povežu i uče jedni od drugih vodeći stručnjaci iz domena sepse iz celog sveta bilo od kuće ili sa radnog mesta.

 

Mi pozdravljamo ovaj inovativni onlajn kongres i ovim vam predlažemo da uzmete aktivno učešće i registrujete se, što je potpuno besplatno i može da se uradi sa bilo koje lokacije gde imate internet konekciju.

 

Da biste se se registrovali i saznali više o programu, predavačima, vremenskim zonama, posetite sajt www.worldsepsiscongress.org

 

Program možete preuzeti klikom [ ovde ].

 

Program je organizovan u vidu u 13 karakterističnim sesija, sa preko 70 predavača iz preko 20 zemalja koji će kroz 10-minutna predavanja govoriti o stanju koje je najvaženiji preventabilni uzrok smrti na svetu.

 

Sve teme u vezi sepse će biti obuhvaćene:od prevencije do lečenja, dugotrajne posledice sepse, epidemiologija sepse. Biće predstavljene i panel diskusije sa prisustvom obolelih od sepse i članovima njihovih porodica. Nakon svakog predavanja predavači će odgovoriti na pitanja iz publike.

 

Veoma interesantna je i uvodna sesija, pod nazivom ‘’Sepsa-globalna pretnja za zdravlje’’, u prisustvu Ministra iz Nemačke Helge Braun, Marie-Paule Kieni, pomoćnika generalnog sekretara SZO, Ahim Štajner, bivši podsekretara UN-a i direktora UNEP-a, i Džo Kianija, osnivača Fondacije za bezbednost pacijenata.

 

Pored toga želimo da Vas obavestimo da smo veoma počastvovani predlogom Prof. dr Konrad Reinharta da Udruženje Intenzivista Srbije bude prvi pokrovitelj ovog kongresa što smo mi rado prihvatili i veoma smo ponosni zbog toga.

 

Sa željom za i nadalje uspešnu saradnju,

 

Prof. dr Vesna Bumbaširević                                   
Anesteziolog
Počasni predsednik Udruženja intenzivista Srbije       

Doc.dr Dušanka Obradović
Internista-pulmolog
Predsednik Udruženja intenzivista Srbije